tirsdag den 12. juli 2016

6 gode apps om bøger

Ereolen.dk giver dig adgang til mange af de nye og populære romaner, krimier, biografier, faglitterære bøger, ungdomsbøger, børnebøger og andet godt. Her kan du fx finde krimier af Karin Slaughter, klassikere af Jane Austen, ungdomsbøger af Josefine Ottesen og biografier om sportsstjerner som Brian Laudrup. Du kan downloade ebøgerne, så du kan læse dem uden at være på nettet. Du kan risikere, at der er ventetid på at låne de mest efterspurgte bøger, men du kan også være heldig at kunne låne nye bøger, før de er til at låne som trykte bøger på biblioteket.

Litteratursiden.dk har for ganske nylig lanceret en app, som i første omgang kun er udviklet til iPhone og iPad. Her kan du finde masser af inspiration til gode læseoplevelser. Du kan bl.a. scanne en bog og få vist anmeldelser af den, eller du kan simpelthen søge mellem masser af anmeldelser, forfatterportrætter og boglister. Du kan også oprette dine egne boglister.

GoodReads.com er et stort online fællesskab med over 25 mio. medlemmer og 29 mio. anmeldelser. Når du har givet karakterer til 20 bøger, som du har læst, kan app’en give dig anbefalinger på baggrund af de bøger, som du kan lide. Du kan også bruge app’en til at holde styr på, hvad du har læst, og dele læseoplevelser med dine venner.

Bibliotek.dk er det samlede katalog over alle danske bibliotekers materialer, som du har adgang til at låne. Har dit lokale bibliotek ikke den bog, som du gerne vil låne, kan du via Bibliotek.dk bestille bogen fra et andet bibliotek og få den sendt til dit lokale bibliotek.

Ebrary har verdens største samling af fagbøger, som du kan læse online. Her er ca. 100.000 bøger inden for mange forskellige emner som økonomi, humaniora, sprog, litteratur, musikteori, naturvidenskab, IT, historie og samfundsvidenskab. Mange (men ikke alle) biblioteker abonnerer på Ebrary, og du skal netop via dit lokale bibliotek for at få glæde af app'en. Du skal nemlig starte med at logge ind i Ebrary via dit lokale biblioteks hjemmeside og oprette dig som bruger.

Kobo har et udvalg af gratis ebøger på engelsk. Man kan ikke udelukkende søge efter gratis ebøger i app’en, men hvis du kigger i sektionen med populære bøger, vil du opdage, at mange af disse bøger er gratis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Nyeste boganbefalinger